Nieuws/Entertainment
1938220
Entertainment

David Copperfield moét truc verklappen

David Copperfield

David Copperfield

David Copperfield moest woensdag voor een Amerikaanse jury uitleggen hoe hij tijdens zijn show dertien toeschouwers heeft laten verdwijnen. Dit naar aanleiding van de verwondingen die een man opliep tijdens een optreden in Las Vegas.

David Copperfield

David Copperfield

Bij de grote verdwijntruc Lucky #13 liep een van de toeschouwers, Gavin Cox, in 2013 naar eigen zeggen een botbreuk en hersenbeschadiging op waarop Copperfield voor de rechter werd gesleept. Het was aan de illusionist uit te leggen hoe dit mogelijk is. Ofwel: hij moest uitleggen hoe de truc in elkaar zit.

Tijdens de rechtszaak bleek dat de dertien deelnemers via een spiegelwand van het podium worden geleid, om zo via een andere weg naar buiten te rennen zodat ze vervolgens weer via de normale ingang naar binnen kunnen komen. Volgens Cox lag er te veel troep op de grond, waardoor hij lelijk terechtkwam. Zijn advocaat noemt de route zelfs een ’hindernissenparcours’.

Copperfield zegt dat hij zich verantwoordelijk voelt voor wat er met zijn toeschouwers gebeurt, maar twijfelt aan het verhaal van Cox omdat die pas een jaar later klaagde. De Brit zegt dat hij blijvende hersenschade heeft opgelopen en meer dan 300.000 aan ziekenhuisrekeningen kwijt was.