Nieuws/Entertainment
1938327
Entertainment

Charlize Theron: ’Het is moeilijk om een zwaar gewicht te onderhouden’

Charlize Theron

Charlize Theron

Voor de nieuwe film Tully, te zien vanaf 10 mei, kruipt Charlize Theron in de huid van een oververmoeide moeder van drie kinderen die ten einde raad een nanny inhuurt. Voor de ze rol kwam de actrice 23 kilo aan.

Charlize Theron

Charlize Theron

„De eerste drie weken is dat leuk, dan ben je als een kind in een snoepwinkel”, vertelt Theron aan Metro UK. „Het was best fijn om voor het ontbijt naar een burgertent te gaan en twee milkshakes te drinken, maar de lol gaat er al snel af en het werd zelfs moeilijk. Ik herinner me dat ik mijn alarm in het midden van de nacht zette, letterlijk om twee uur, om te eten. Dan stond er een bord koude macaroni met kaas op mijn nachtkastje, en dan duwde ik dat naar binnen. Het is echt niet makkelijk om zo’n zwaar gewicht te onderhouden.”

Ook mentaal had dit proces effect op de actrice en begon naar eigen zeggen wel erg op haar filmkarakter te lijken. „Ik werd een vermoeide, ongelukkige mama. Ik wilde voelen wat zij voelde en na een tijdje kreeg ik echt een depressie. Dat in combinatie met al het verwerkte voedsel dat ik at maakte mij niet bepaald een leuk persoon op de set.”