Entertainment/Sterren
193965630
Sterren

Dakota Fanning speelt jonge Hillary Clinton in dramaserie

Claire Danes en Dakota Fanning gaan een rol spelen in Rodham, een dramaserie over het leven van Hillary Clinton. Het Amerikaanse Variety meldt verder dat de serie, die nog in ontwikkeling is, niet meer te zien zal zijn bij streamingdienst Hulu. Hoewel dat eerder wel de bedoeling was, gaan de makers nu toch op zoek naar een andere zender voor de reeks.

De serie Rodham is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Curtis Sittenfeld uit 2020 en gaat over het leven dat Hillary gehad zou kunnen hebben als zij niet met Bill Clinton was getrouwd. De reeks moet meerdere seizoenen beslaan waarin Danes en Fanning ieder de rol van Hillary in een andere fase van haar leven zullen gaan spelen.

Mocht de reeks een nieuwe zender vinden, wat wel verwacht wordt, dan zou het niet de eerste keer zijn dat het leven van Clinton verfilmd wordt. Vorig jaar werd ze nog gespeeld door actrice Edie Falco in de serie Impeachment: American Crime Story. In die serie kwam onder meer de affaire van Bill Clinton met Monica Lewinsky aan bod.