Nieuws/Entertainment
1940209
Entertainment

Stranger Things-actrice jongste persoon op Time-lijst ooit

Kindsterretje Millie Bobby Brown op lijst invloedrijksten

Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown

Stranger Things-actrice Millie Bobby Brown is opgenomen op de lijst met de honderd invloedrijkste mensen van Time. De 14-jarige is de jongste persoon op de lijst ooit.

Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown

De tiener wordt veel geprezen om haar rol als Eleven in de Netflix-serie. Daarnaast heeft ze zich het afgelopen jaar uitgesproken voor de March For Our Lives-protesten. Dat deed ze onder meer vorige maand bij de Kids Choice Awards, waar ze haar prijs opdroeg aan de slachtoffers van de schietpartij op een school in Florida. Ze droeg daarbij een shirt met de namen van de seventien mensen die omkwamen bij de tragedie.

Op de lijst van magazine Time staat dit jaar een recordaantal jonge mensen; 45 van de 100 genoemden zijn onder de 40 jaar. Ook zijn er dit jaar met 45 dames meer vrouwen dan ooit opgenomen in het speciale nummer.

In het segment Artiesten werden dit jaar onder meer talkshowhosts Jimmy Kimmel en Trevor Noah, acteurs Gal Gadot, Sterling K. Brown en Roseanne Barr en regisseurs Guillermo Del Toro en Greta Gerwig gekozen tot invloedrijksten. Ook onder het kopje Pioniers komt een aantal Hollywoodsterren voorbij: Tiffany Haddish, Cardi B en Kumail Nanjiani hebben in die categorie een plekje veroverd. Onder anderen Black Panther-ster Chadwick Boseman en muzikanten Jennifer Lopez en Rihanna staan op de lijst onder de noemer Iconen.