Entertainment/Uitgaan
1941440319
Uitgaan

Museumnacht voor de kleintjes

— 19 oktober, Haarlem

Om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met Kunst en Cultuur, wordt in Haarlem de Museumnacht Kids georganiseerd. Na drie eerdere edities in Den Haag openen nu Haarlemse musea en andere culturele instellingen hun deuren voor de jonge bezoekertjes (4-12 jaar).

De avond wordt afgetrapt met een interactieve openingsshow in de Grote of St.-Bavo Kerk. Aansluitend zijn er tal van activiteiten gepland. Zo kunnen de kinderen een eigen fantasiedier in het Archeologisch Museum maken, of met vrolijke verf iets moois schilderen in het Frans Hals Museum

In een trailer van bijna elf meter brengt het Verzetsmuseum Junior op wielen de bezoekertjes terug naar het jaar 1940, de tijd dat Nederland werd bezet door nazi-Duitsland. De kinderen kunnen op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen en leren zo wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd.

Kinderen die van spanning houden kunnen terecht in het ABC Architectuurcentrum. Daar dreigt een tijdbom te ontploffen. De hulp van de jonge bezoekers is nodig om de bom onschadelijk te maken. Ook mag daar getracht worden de kluis te kraken. Een makkie voor wie Haarlem kent, of toch niet?

De Museumnacht Kids wordt dansend afgesloten met een afterparty in het Noord-Hollands Archief. Voor het gehele programma en alle kaartverkooppunten, zie:

Museumnachtkids.nl