Nieuws/Entertainment
1942255918
Entertainment

Jim Bakkum overweegt weer kinderboek te schrijven

Jim Bakkum heeft weer een extra romcom die hij aan zijn lijstje kan toevoegen. In de nieuwe film Casanova’s, die vanaf donderdag in de bioscopen te zien is, vervult hij de hoofdrol van Bas, een timide jonge journalist. De zanger, die later dit jaar ook verschijnt in Zwaar Verliefd 2 en in februari 2021 in Just Say Yes, is wel weer toe aan iets nieuws na al die films. Maar wat precies weet hij nog niet. „Misschien duik ik wel weer de studio in of schrijf ik nog een nieuw kinderboek”, vertelt de zanger aan het ANP.

De oud-Idols-finalist, wiens theatershow dit najaar wel afgelast is, prijst zichzelf gelukkig met de drukke zomer die hij achter de rug heeft. „De opnames van Casanova’s waren een van de eerste draaidagen na de lockdown dit voorjaar.” Daarnaast draaide hij ook nog voor de twee andere films die later uitkomen. Hij vond het ’heerlijk’ om weer op de set te staan met zijn Casanova’s-medespelers Lieke van Lexmond, Tygo Gernandt, Birgit Schuurman, Leo Alkemade, Sergio IJssel en Rienus Krul.

In Casanova’s gaat de timide Bas undercover om een mysterieuze datingcoach Roos (Lieke van Lexmond) te ontmaskeren. De coach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en een workshop waarvan zij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse Casanova’s.

’Opvrolijkertje’

Het was voor de acteur een uitdagende rol. „In het begin speel ik een hele afgestompte en afgezonderde jongen en zie ik er zo anders dan mezelf uit”, vertelt Jim die in de eerste scènes met een bos pluizige krullen en brilletje op zijn neus op het doek verschijnt. „Al vrij vroeg maak ik een metamorfose door. Dan zie ik er wel uit als mezelf, maar ben ik ondanks de hippe kleren nog steeds die afgestompte timide gast.”

Jim hoopt dat de film een ’opvrolijkertje’ is in de herfstige coronatijd. „Het is een leuke en opgewekte film en ik hoop dat mensen ervan opknappen nu het buiten weer wat donkerder wordt”, vertelt de acteur. De première voor de film is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen afgelast, maar de cast heeft er maandag toch nog een klein feestje van gemaakt. Ze verrasten de eerste Casanova’s-kijkers tijdens de Ladies Night bij Pathé Arena met een bezoekje. „Met de cast zijn we nog geen dertig man, dus dat kon prima.”