Nieuws/Entertainment
1945559
Entertainment

Jan de Hoop: ’Ik ben er ingeluisd’

Jan de Hoop

Jan de Hoop

Jan de Hoop kon nog niet eens een ei bakken, maar dankzij zijn deelname aan Superstar Chef is de kookvocabulaire van de presentator van het RTL Ontbijtnieuws behoorlijk aangevuld. „Alles wat ik nu kan is mooi meegenomen”, aldus Jan.

Jan de Hoop

Jan de Hoop

„Ik had nog nooit gekookt. Ik ben er een beetje ingeluisd”, zegt Jan over zijn deelname aan de kookwedstrijd, die dinsdag van start gaat bij RTL 4. „Toen ze mij belden zei ik dat het niet zo’n goed idee was. Maar ik heb toch ja gezegd omdat ze zeiden dat niemand kon koken. Ronald de Boer zou alleen water kunnen koken”, lacht hij.

In Superstar Chef worden acht bekende Nederlanders aan een bekende Nederlandse chef-kok gekoppeld. Samen moeten ze ervoor zorgen dat er in elke aflevering twee gerechten worden gekookt, maar al snel moeten de chefs het veld ruimen en staan de BN’ers er helemaal alleen voor.

Slikken

Jan vormt een duo met Angélique Schmeinck. Zij moest wel even slikken toen Jan vooraf bij haar in de keuken een eitje stond te bakken. „Het ging echt helemaal mis”, aldus Angélique. „Hij brak het ei te hard, de dooier was al stuk en de pan was nog niet warm genoeg. En ook het uit de pan halen ging niet helemaal goed.” Jan: „Je zag Angélique bijna achter het keukenblok verdwijnen.”

Ook voor André Gerrits, gekoppeld aan YouTuber Kaj Gorgels, was het even schrikken van het niveau van zijn pupil. Hij werd een beetje zenuwachtig toen hij doorhad dat Kaj nogal achterliep op de rest. „Ik kwam erachter dat sommigen al echt getraind hadden”, aldus André. „Wij hadden voor de eerste aflevering helemaal niets gedaan. Wij gingen gewoon met een hele grote bek die show in.”

Oesters

Volgens Jaimie van Heije, de mentor van Ronald de Boer, was deelname voor de chefs ook wel een openbaring. „Dingen die voor ons heel vanzelfsprekend zijn, zijn voor de kandidaten heel lastig. Zoals een eitje openmaken of basilicum pakken. Dan kom je erachter dat dat gewoon niet gaat. Dat is wel even slikken.”

Uiteindelijk bleken alle kandidaten toch zeker wel aanleg te hebben. „Het is trainen, trainen, trainen”, zegt Angélique. „Ik moet zeggen dat ik wel verbaasd was toen ik zag hoe snel Jan de dingen oppakte. In een paar weken zat hij al oesters open te maken en makreel te fileren. Dat ging na veel oefenen eigenlijk best wel oké.”

Goedele Liekens

Superstar Chef, gepresenteerd door Tijl Beckand, wordt op 24 april voor het eerst uitgezonden. Behalve Jan de Hoop, Kaj Gorgels en Ronald de Boer behoren ook Ruben van der Meer, Jelka van Houten, Goedele Liekens, Monique Smit en Anouk Hoogendijk tot de kandidaten. Zij worden beoordeeld door juryleden Sergio Herman, François Geurds en Miljuschka Witzenhausen.