Nieuws/Entertainment
1946312
Entertainment

Tijl Beckand heeft therapeutische rol

Tijl Beckand

Tijl Beckand

Tijl Beckand heeft als presentator van het nieuwe RTL 4-programma Superstar Chef vooral een therapeutische rol. Hij gaat op zoek naar de menselijke kant van de kokende BN’ers en hun mentors.

Tijl Beckand

Tijl Beckand

„Ik kijk als een toerist toe eigenlijk. Ik kan niemand wegsturen, ik kan niks beoordelen, ik geef de opdrachten niet. Ik loop eigenlijk als kijker door het programma heen”, aldus Tijl. „Ik vraag hier en daar hoe het gaat. Een beetje therapeutisch eigenlijk.”

Tijl zoekt ook de zere plekken op als ’therapeut’. „Ik probeer natuurlijk wel te prikken. En ik weet wel waar de pijnpunten zitten. Die puist wil ik uitknijpen want er moet soms ook wat gif uit.”

Klaastomen

In Superstar Chef, dat vanaf dinsdag wordt uitgezonden, gaan acht BN’ers de strijd met elkaar aan met elk een Nederlandse chef-kok aan hun zijde. Wekelijks krijgen alle duo’s twee opdrachten en hebben de chefs de zware taak om de BN’ers hiervoor klaar te stomen.

Tijls rol lijkt een beetje op die van André van Duin in Heel Holland Bakt, een programma dat hij bewust nog nooit heeft gezien. „Ik dacht dat zou wel eens vergelijkend kunnen zijn en straks pik ik iets op wat ik onbewust na ga doen.”

Het deelnemersveld in Superstar Chef bestaat uit Ruben van der Meer, Monique Smit en Goedele Liekens. Ook Jan de Hoop, Kaj Gorgels, Ronald de Boer, Jelka van Houten en Anouk Hoogendijk doen mee.