Nieuws/Entertainment
1946343
Entertainment

Michael J. Fox geopereerd aan ruggengraat

Michael J. Fox

Michael J. Fox

Michael J. Fox herstelt van een operatie aan zijn ruggengraat. De belangrijke operatie is goed verlopen, vertelt een woordvoerder van de Amerikaanse acteur aan People. De operatie staat los van de ziekte van Parkinson waar Fox aan lijdt.

Michael J. Fox

Michael J. Fox

„Hij is nu aan het herstellen. Hij voelt zich goed en kijkt ernaar uit om deze zomer weer op de golfbaan te staan”, zegt de woordvoerder. Door de operatie moet Michael J. Fox een aantal optredens annuleren. Zo is hij eind deze maand niet aanwezig bij de Calgary Comic and Entertainment Expo in Canada.

De Back To The Future-acteur maakte in 1998 wereldkundig dat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Rond de eeuwwisseling speelden de symptomen van de zenuwziekte hem zoveel parten, dat hij stopte met acteren. Later pakte hij zijn Hollywoodcarrière weer op, voornamelijk met televisierollen. Hij won drie Emmy Awards voor zijn rol in The Good Wife en was verder onder meer te zien in enkele afleveringen van Curb Your Enthusiasm. Komend seizoen is hij te zien in de tv-serie Designated Survivor, waarin hij een doortrapte advocaat speelt die een onderzoek leidt naar het lekken van vertrouwelijke informatie.