Nieuws/Entertainment
1947213
Entertainment

Evan Rachel Wood wilde geen ’Mean Girl’ zijn

Evan Rachel Wood

Evan Rachel Wood

De film Mean Girls was in 2004 een enorm groot succes en nu nog steeds is het een lekkere wegkijker. Ook actrice Evan Rachel Wood is groot fan. Des te opmerkelijker is het dat zij eigenlijk was gevraagd voor een rol in de film, maar de actrice dit weigerde.

Evan Rachel Wood

Evan Rachel Wood

Het moment dat Evan Rachel Wood benaderd werd voor een rol in Mean Girls staat nog vers in het geheugen van de dertigjarige actrice. „Ik moest hier ’nee’ opzeggen.”, vertelt ze tijdens The Tonight Show met Jimmy Fallon. „Ik had net afgesproken dat ik dat ik in een andere film, Pretty Persuasion, zou gaan spelen. Het verhaal leek erg op Mean Girls, dus ik kon het niet doen.”

Helaas voor Wood behaalde Pretty Persuasion nooit de culturele status en het grote succes van Mean Girls. Gezien de actrice groot fan is van de film en scenarioschrijver Tina Fey, zou Wood graag alsnog samen willen werken in de toekomst. Met daarbij wel de kanttekening dat het geen soortgelijke rol is als haar huidige in de HBO-serie Westworld.

„Tina, als je kijkt, het spijt me dat we verkeerd zijn begonnen. Zolang je volgende film niet over robots gaat die de macht overnemen, wil ik graag met je werken.”, laat ze weten.