Nieuws/Entertainment
194764378
Entertainment

Anne Hathaway zegt sorry na ophef over The Witches

Anne Hathaway heeft haar excuses aangeboden aan kijkers die boos zijn over The Witches. De actrice schrijft op Instagram dat het niet haar bedoeling was om mensen met een lichamelijke beperking te kwetsen met haar personage dat ”’erschillen aan haar ledematen’ heeft.

In de nieuwe bewerking van het boek van Roald Dahl heeft de Opperheks (Hathaway), anders dan in het boek, drie langere vingers aan elke hand en geen tenen. De film van HBO Max kreeg na het verschijnen veel kritiek. „Het geeft voor mij een boodschap dat we bang moeten zijn voor mensen die vingers missen”, zei komiek Alex Brooker, die zelf geboren is met een lichamelijke beperking, tegen de BBC.

„Ik ben jullie allen mijn excuses verschuldigd”, schrijft Hathaway. De actrice had er niet bij stilgestaan dat haar personage ’verschillen aan haar ledematen’ heeft. „Als ik dat had gedaan, dan was dit nooit gebeurd. Ik wil vooral sorry zeggen tegen kinderen die verschillen aan hun ledematen hebben. Nu ik dat weet beloof ik dat ik het beter zal doen.”

Filmstudio Warner Bros had eerder al excuses aangeboden. „Het was nooit de bedoeling dat kijkers het gevoel hadden dat deze fantasievolle, niet-menselijke wezens hen vertegenwoordigden.”