Nieuws/Entertainment
1950537
Entertainment

Catherine bevallen van zoontje

Prins William en Kate

Prins William en Kate

Catherine, de hertogin van Cambridge is maandag in het St. Mary’s ziekenhuis in Londen bevallen van een zoontje. De prinses werd diezelfde ochtend met weeën opgenomen.

Prins William en Kate

Prins William en Kate

Zowel Catherine als haar zoontje maken het goed. De baby weegt 3827 gram en werd om 11.01 uur lokale tijd geboren. Ook prins George en prinses Charlotte zijn in het St. Mary geboren. George kwam in 2013 ongeveer tien uur nadat de prinses was opgenomen ter wereld. Zijn zus Charlotte was een stuk sneller, ze zag al 2 uur en 34 minuten na binnenkomst in het ziekenhuis van haar moeder het levenslicht.

Moeder en zoon maken het volgens Kensington Palace goed. Een naam is nog niet bekendgemaakt.

Catherine werd al voor 06.00 uur met de eerste weeën opgenomen in het ziekenhuis. Iets na 08.20 uur (lokale tijd) werd bekendgemaakt dat Catherine en William naar het ziekenhuis waren voor de geboorte van hun derde kind.

De baby wordt de vijfde in de rij van troonsopvolging van koningin Elizabeth, na prins Charles, prins William en zijn broer George en zus Charlotte. Prins Harry zakt naar de zesde plaats in de rij van troonopvolgers.