Entertainment/Royals
1953144329
Royals

Meghan: het gaat niet zo goed met mij

Meghan is in de documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis openhartig over hoe ze worstelt met haar ’nieuwe leven’ als royal, vooral als moeder, dat continu in de schijnwerpers staat. Zichtbaar geëmotioneerd laat ze weten dat het niet zo goed met haar gaat.

De 38-jarige hertogin van Sussex geeft in de documentaire een interview aan journalist Tom Bradby over haar eerste jaren als vrouw van de Britse prins en de vele media-aandacht. „Kijk, elke vrouw, en zeker als je zwanger bent, is kwetsbaar. Dat maakte het wat lastiger.”

Wanneer Tom aan haar vraagt hoe het met haar gaat, wordt ze emotioneel. „Bedankt dat je dit aan me vraagt. Weinig mensen hebben aan me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat. Maar achter de schermen is het wel de realiteit waar ik doorheen ga”, aldus Meghan. Nadat Tom de conclusie trekt dat het dus niet zo goed met haar gaat, antwoordt ze bevestigend.

’Alles wat ik doe herinnert me aan haar’

Zelf vindt prins Harry het ook niet altijd makkelijk met alle aandacht van de media. „Elke keer als ik een camera zie, elke keer als ik een klik hoor, elke keer dat ik een flits zie, brengt het me meteen terug naar dat moment”, zegt Harry doelend op het overlijden van zijn moeder, prinses Diana.

In Afrika heeft hij een aantal dingen gedaan, die zijn moeder 22 jaar geleden ook deed, zoals het bezoek aan een mijnenveld in Angola waar Diana ook is geweest. Hij vond het bijzonder en emotioneel om letterlijk in haar voetsporen te treden.

De documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis is maandagavond om 21:30 uur te zijn bij RTL4.