Nieuws/Entertainment
1953711
Entertainment

Nieuw album Prince met onbekend materiaal

De beheerders van de nalatenschap van Prince brengen later dit jaar een nieuw album uit met nog nooit eerder uitgebracht materiaal van de overleden zanger. De plaat moet eind september uitkomen, zegt Troy Carter namens de beheerders tegen Variety.

In de afgelopen twee jaar is uitgezocht wat Prince allemaal nog op de plank had liggen. „Hij bewaarde zo’n beetje alles”, zegt Carter. „Er zijn tientallen jaren van muziek en video’s en het kostte veel tijd om dat allemaal te doorlopen en de historische context te onderzoeken. Waar komt dit vandaan, met wie werkt hij samen, waar werd het opgenomen, welk jaar en wat was de definitieve versie?”

Uiteindelijk werden er muziekstukken gevonden die niet achtergehouden mochten worden voor de fans, zo vonden de beheerders van de nalatenschap. „Daar hebben we de laatste hand opgelegd en het komt deze herfst uit.”

Nothing Compares 2 U

Vrijdag werd al de originele versie van het nummer Nothing Compares 2 U van Prince uitgebracht. Het nummer werd, zes jaar voordat Sinéad O’Connor met het nummer een wereldhit scoorde, opgenomen door Prince, met Eric Leeds op saxofoon en met achtergrondzang van Susannah Melvoin en Paul Peterson. De opnamen werden gevonden samen met nooit eerder vertoonde repetitiebeelden van Prince & The Revolution waarop ze in de zomer van 1984 de choreografie op het nummer oefenen.

Zaterdag was het precies twee jaar geleden dat Prince dood werd aangetroffen in zijn wooncomplex Paisley Park. Onderzoek wees uit dat hij was bezweken door een overdosis fentanyl, een opiaat. Vorige week werd bekend dat justitie in de VS niemand gaat vervolgen voor de dood van de popster.