Nieuws/Entertainment
1956318325
Entertainment

Meer dan 16 miljoen kijkers voor David Guetta’s nieuwjaarsfeest

Dj David Guetta heeft ondanks de coronamaatregelen een groot feest met 16 miljoen feestgangers kunnen geven tijdens de jaarwisseling. Om geld op te halen voor het goede doel bouwde Guetta een onlinefeestje bij het Louvre in Parijs.

De producer en dj gebruikte lichtspots en drones om het museum op een unieke manier te filmen. Ook draaide hij zelf muziek. Het nieuwjaarsfeestje was op verschillende platformen te bekijken zoals Twitch, Facebook en YouTube. In totaal keken er meer dan 16 miljoen mensen naar de show.

De Fransman vond het een fantastische ervaring om zo’n bijzondere show neer te zetten op een beroemde plek. „Na een moeilijk jaar kan ik geen specialere manier bedenken om 2021 in te gaan”, vertelde hij aan het eind van zijn feestje. „Een speciaal dankjewel gaat naar het Louvre dat dit mogelijk maakte.”

De show was de derde editie van Guetta’s initiatief United At Home, waarmee hij fans goede doelen wil laten steunen. Met zijn eerdere evenementen haalde de dj omgerekend meer dan 1 miljoen dollar op, die hij onder meer schonk aan het COVID-19 Solidarity Response Fund van de Wereldgezondheidsorganisatie. De opbrengsten van zijn nieuwjaarsfeestje van dit jaar gaan naar UNICEF en Les Restos du Coeur, een organisatie die voedselhulp geeft aan armen in Frankrijk. Ook heeft de dj beloofd om een donatie te doen aan het Louvre, dat door de coronamaatregelen langere tijd gesloten was.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop