Nieuws/Entertainment
1958685470
Entertainment

RTL bedroefd door overlijden Ursul de Geer

RTL is bedroefd door het overlijden van Ursul de Geer. De zendergroep roemt de presentator om zijn markante verschijning.

Op RTL 4 verscheen in de jaren 90 het populaire programma ’t Is Hier Fantasties van De Geer. Daarin volgde hij Nederlanders die op vakantie waren in de Zuid-Europese badplaatsen. „Zijn welbespraaktheid in combinatie met zijn directe interviewaanpak en ongebreidelde nieuwsgierigheid leverde originele en vaak hilarische interviews op met Nederlandse vakantiegangers in het buitenland.”

RTL wenst de familie en naasten sterkte met het verlies, laat een woordvoerder weten. De Geer was voor RTL een ’maker in hart en nieren’. De toneelregisseur, acteur en televisiemaker is maandag op 74-jarige leeftijd overleden.

Ook verschillende BN’ers reageren bedroefd op het nieuws. Cornald Maas roemt De Geer, die ook lange tijd als acteur actief was in de theaterwereld, om zijn grote kennis van toneel. „Tot op het laatst, man met een grote passie voor theater”, schrijft hij op Twitter.

Ook Jan de Hook, presentator bij Omroep Max, is geraakt door het overlijdensbericht. „Dat is schrikken”, twittert hij. En zangeres Marga Bult betoont ook haar medeleven. Zij schrijft: „R.I.P. Lieve Ursul.”