Entertainment/TV
1960123302
TV

Oud-kandidate The Voice dankbaar voor reacties na gesprek in Beau

Kirsten Berkx tijdens de derde live show van The Voice of Holland in 2017.

Kirsten Berkx tijdens de derde live show van The Voice of Holland in 2017.

Oud-deelneemster van The Voice Kirsten Berkx is dankbaar voor de reacties die ze ontving nadat ze maandagavond haar verhaal deed in het programma Beau. Samen met een andere oud-kandidate Nienke Wijnhoven schoof ze daar aan om te vertellen over hun ervaringen bij de talentenjacht, die van de buis is gehaald na berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Kirsten Berkx tijdens de derde live show van The Voice of Holland in 2017.

Kirsten Berkx tijdens de derde live show van The Voice of Holland in 2017.

„Dank voor alle lieve reacties na ons gesprek bij Beau. Laten we erover in gesprek blijven gaan. Niet voor sensatie, maar voor verandering”, schrijft Berkx op haar Instagram Stories. De zangeres, die deelnam aan het zevende seizoen, sprak in Beau over een onaangename ervaring met Jeroen Rietbergen. Ze zei dat Rietbergen op een gegeven moment achter haar stond en „Wat een geil broekje heb jij aan” tegen haar zei.

Wijnhoven vertelde in de uitzending dat zij ooit door Rietbergen is betast. Hij nodigde haar op een gegeven moment na een show uit om „boven een studio te zien.” Toen de kandidate meeliep naar boven, bleek er geen studio te zijn. Op dat moment ging hij aan haar voelen. Rietbergen heeft dit weekend een verklaring naar buiten gebracht waarin hij toegeeft dat hij grenzen heeft overschreden.

Alert

Het Commissariaat voor de Media houdt de ontwikkelingen rondom grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland ’nauwlettend’ in de gaten en treedt op mocht dat nodig zijn, laat een woordvoerder weten aan het ANP.

„Wij keuren iedere vorm van grensoverschrijdend gedrag af. We volgen de situatie rond het programma The Voice of Holland nauwlettend en zullen binnen de mogelijkheden en taken die wij als toezichthouder hebben op basis van feiten handelen”, aldus de zegsman.

Momenteel loopt een onafhankelijk onderzoek naar seksueel wangedrag bij The Voice. De zaak kwam zaterdag aan het rollen, nadat het BNNVARA-programma BOOS had aangekondigd hier donderdag een uitzending aan te wijden. RTL maakte daarop bekend dat The Voice of Holland en alle spin-offs voorlopig niet worden uitgezonden tot er duidelijkheid is over wat er precies is gebeurd.

Tips of weet u meer? App naar onze WhatsApp-tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952

Zorgen de openbaringen van Tim Hofman over het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice of Holland voor een cultuuromslag in Hilversum? Dat bespreken vier jonge Telgraafjournalisten in de podcast Generatie T.: