Nieuws/Entertainment
196147051
Entertainment

Bizar schilderij Bill Clinton in huis Jeffrey Epstein gevonden

Jeffrey Epstein bleek een bizar schilderij in zijn huis in New York te hebben hangen. Op het doek is Bill Clinton namelijk in een blauwe jurk te zien met rode, hoge hakken.

Clinton poseert onderuitgezakt in een stoel in het Oval Office in het Witte Huis. De blauwe jurk lijkt op een exemplaar dat Monica Lewinsky droeg tijdens een van hun geheime ontmoetingen. Op de jurk werd sperma van hem aangetroffen en zo werd bewezen dat de twee seksueel contact hadden gehad.

De jurk van Monica Lewinskey

De jurk van Monica Lewinskey

Ook Hillary Clinton droeg een soortgelijke, blauwe jurk in 2009.

Hillary Clinton in de blauwe jurk in 2009

Hillary Clinton in de blauwe jurk in 2009

Het originele schilderij is gemaakt door Petrina Ryan-Kleid. Het is onduidelijk of het doek dat in het bezit was van Epstein echt is of een kopie. De foto van het schilderij is al in 2012 gemaakt. De maakster van het kiekje, die anoniem wil blijven, laat aan de Daily Mail weten dat ze bij Epstein was voor zaken, die overigens niet doorgingen. „Ik was in shock, het was zeker weten een schilderij van Clinton. Het was een hele provocatieve, seksueel getinte afbeelding.”

Waarschijnlijk was het niet de bedoeling dat ze het schilderij te zien zou krijgen. „Ik zag het doordat iemand een deur open had laten staan. Ik dacht: ’waarom heeft Epstein dit in godsnaam in zijn bezit?’ Ik wist niet eens dat ze elkaar kenden.” Een collega wist uiteindelijk een foto te maken. „Ik was doodsbang omdat er overal camera’s hingen.”

Clinton nam vorige maand publiekelijk afstand van Epstein, die verdacht wordt van het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes en onlangs dood in zijn cel werd aangetroffen. Een woordvoerder liet weten dat de twee elkaar al meer dan tien jaar niet meer gesproken hebben. „President Clinton weet niets van de verschrikkelijke misdrijven die Jeffrey Epstein jaren geleden al bekende in Florida en die waar hij recentelijk voor is aangeklaagd in New York.” Clinton zou wel aan boord van zijn ’Lolita Expresss’, het vliegtuig van Epstein waarin kindermisbruik plaatsvond, zijn geweest. Ook zou hij uitgenodigd zijn op het eiland van de miljardair, Little St. James oftewel Orgy Island, maar dat ontkent de oud-president.