Nieuws/Entertainment
1961740992
Entertainment

Paris Jackson brengt eerste album uit

Paris Jackson en haar vriend Gabriel Glenn hebben dinsdag hun eerste mini-album gepresenteerd. Het stel vormt samen de band The Soundflowers.

Op de plaat, die de naam van de band heeft, staan vijf nummers. Een daarvan, Geronimo, schreef Paris toen ze als tiener zware psychologische problemen had. De enige dochter van Michael Jackson bracht destijds na een zelfmoordpoging twee jaar door in een instituut voor jongeren met mentale moeilijkheden.

In een statement aan onder meer Billboard vertelt de 22-jarige dat Geronimo gaat over verlies, verdriet en loslaten. „Veel van onze muziek gaat over pijn”, aldus de zangeres. „Dat zal voor veel mensen wat ’emo’ of treurig overkomen, en dat is oké. Maar ik hoop dat het ook steun biedt aan mensen die zich voelen hoe ik me toen voelde, vooral het liedje Geronimo. Het zou mooi zijn als luisteraars zich daarbij realiseren dat ze niet de enigen zijn. En dat het leven weer beter kan worden.”

Vanaf volgende week zendt Facebook een zesdelige docureeks uit over Jackson en haar band, getiteld Unfiltered: Paris Jackson & Gabriel Glenn. „Ik vind het fijn dat mensen onze muziek nu kunnen horen en me kunnen zien zoals ik ben”, zegt ze daarover. „Dit is de eerste keer dat ik mijn verhaal op mijn manier kan delen.”