Nieuws/Entertainment
1961783866
Entertainment

Johan Derksen wil radiozender met blues en country

Als het aan Johan Derksen ligt, moet er een zender komen voor 50-plussers met blues, soul en country. Dat zei hij in Veronica Inside. „Er zijn heel veel 50-plussers die, net als ik, nog heel veel rock ’n roll in hun donder hebben.” Die groep moet volgens Derksen bediend worden.

„John de Mol heeft vier van die zenders en ze weten van gekkigheid niet hoe ze die moeten vullen. Maak er een wat progressieve ouderenzender van en je hebt een tophit”, zei Derksen tegen Wilfred Genee. Toen die vroeg wat Johan dan op die zenders zou willen horen, kwam hij met zijn stokpaardje. „Ik vind het een schande dat de basis van de muziek - Jazz, blues en country - niet meer bestaat”, legde Derksen uit.

Volgens Derksen gebeurt er op ieder station hetzelfde. Hij noemde dat ’bullshit’. Volgens de analist wordt er wat gelachen, een spelletje gespeeld en ’domme’ gesprekken gevoerd. Voor zichzelf ziet Derksen geen rol weggelegd. Hij heeft daar naar eigen zeggen geen ambitie meer voor. Hij presenteert nog wel zijn programma Muziek voor volwassenen.