Nieuws/Entertainment
1962264716
Entertainment

Jonge zangtalenten maken zich op voor finale Junior Songfestival

Na wekenlang wachten komt zaterdagavond het verlossende woord voor de jonge talenten van het Junior Songfestival. De vier overgebleven kanshebbers weten dan eindelijk wie Nederland mag gaan vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Polen op 24 november.

Mannes, Matheu, de groep MOVES en de meidengroep 6Times zijn de vier overgebleven acts die zaterdag strijden om de titel. De winnaar wordt gekozen door de jury, bestaande uit Kaj van der Voort, Tabitha en Edsilia Rombley, een kinderjury en de kijkers thuis. De finale is live te volgen op NPO Zapp en wordt gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder.

De jonge collega van Duncan Laurence strijdt in november in het Poolse Gliwice tegen achttien andere landen tijdens de zeventiende editie van het liedjesspektakel voor kinderen. Nederland en Wit-Rusland zijn de enige twee landen die elk jaar van de partij zijn geweest.

Nederlandse winst

Vorig jaar wist het zangduo Anne & Max de dertiende plek te behalen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. De Poolse Roksana ging toen met de bokaal naar huis voor haar nummer Anyone I Want to Be.

De hoofdprijs ging slechts een keer naar Nederland. In 2009 won Ralf Mackenbach met zijn liedje Click Clack.