Nieuws/Entertainment
1964755
Entertainment

Erik de Zwart: 3FM heeft personality’s nodig

Erik de Zwart

Erik de Zwart

Het noodlijdende NPO Radio 3FM heeft meer aansprekende dj’s nodig. Met betere persoonlijkheden kan de zender mogelijk het tij keren, denkt radio-icoon Erik de Zwart. „Wat ze kunnen doen? Ze moeten Edwin Evers kopen”, grapte hij woensdag bij de presentatie van zijn boek 40 Topjaren.

Erik de Zwart

Erik de Zwart

„Ik denk dat het lage marktaandeel van 3FM te maken heeft met het feit dat ze gewoon te weinig aansprekende personality’s hebben en dat de mensen die ze hadden, Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen en Sander, weg zijn. Ja, dan zie je toch dat dat heel belangrijk is voor een radiostation.”

De Zwart reikte het eerste exemplaar van zijn boek uit aan zijn ex-vriendin, Angela Groothuizen.

De Zwart reikte het eerste exemplaar van zijn boek uit aan zijn ex-vriendin, Angela Groothuizen.

Zelf denkt Erik dat jongeren uiteindelijk hun weg naar radio wel weer terugvinden. „Ik denk dat met name de ouderen in Nederland nog steeds met veel plezier radio zullen blijven luisteren”, zegt hij over zijn verwachtingen van het toekomstige radiolandschap. „De jongeren vinden op een andere manier hun weg naar muziek via Spotify of Apple Music. Maar uiteindelijk, als ze toch een beetje moe van zichzelf worden en geen zin meer hebben om playlistjes te maken, gaan ze toch weer gewoon radio luisteren.”

De Zwart kreeg het eerste exemplaar van zijn boek woensdag uit handen van Angela Groothuizen, met wie de de oud-radiopresentator in de jaren tachtig een relatie had.