Nieuws/Entertainment
1967316
Entertainment

’Ed Sheerans hoogtepunt moet nog komen’

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Murray Cummings, de neef van Ed Sheeran, is al acht jaar bezig met het maken van een documentaire, genaamd Songwriter, over de zanger. Volgens hem zal Sheeran de komende achttien jaar alleen maar meer zal groeien als schrijver en zijn hoogtepunt bereiken als hij midden veertig is.

Ed Sheeran

Ed Sheeran

„Ik ben zo benieuwd wat Ed Sheeran allemaal nog gaat doen”, vertelt Murray aan de Daily Star. „Ik weet waardoor hij wordt beïnvloed en hij is opgegroeid met Bob Dylan en Van Morrison. Ik wil het album dat hij zal maken als hij 45 is echt heel graag horen. Misschien zit hij commercieel gezien nu al op zijn hoogtepunt, maar zijn piek als songwriter moet echt nog komen.”

De documentaire, die is gekocht door Apple, volgt de 27-jarige zanger van af zijn jaren als straatmuzikant tot zijn hit Shape of You. „Ik dacht altijd dat de docu zou gaan over hem en zijn kleine optredens, maar toen werd hij ineens Ed Sheeran. Dus ik dacht ’wat kan ik nu maken wat alleen ik over hem kan maken?’. Ik genoot er ontzettend van om hem bezig te zien als hij aan het werk was met een nieuw lied. Ik besloot de focus dus te leggen op de ’geheimen van het schrijven hits’.”