Nieuws/Entertainment
1968576788
Entertainment

Voormalig Bond-regisseur ziet Robert Pattinson als nieuwe 007

Robert Pattinson

Robert Pattinson

Danny Boyle tipt Robert Pattinson (33) als mogelijke opvolger van Daniel Craig als James Bond. Dat zegt hij in een interview met The Guardian. De regisseur, bekend van Trainspotting en Slumdog Millionaire, stopte vorig jaar met zijn werk aan Bond 25 na creatieve verschillen met de schrijvers.

Robert Pattinson

Robert Pattinson

De franchise is al voorzichtig bezig met het zoeken van een vervanger voor Daniel Craig, die als 007 verscheen in de laatste vier Bond-films. De komende film is naar verwachting de laatste keer dat hij in de huid kruipt van de geheim agent.

Boyle was na het zien van Pattinsons laatste film, High Life, erg onder de indruk van de acteur. „Ik zat daar en ik dacht: oh mijn god, ze moeten hem hebben als de nieuwe Bond.” Dat de acteur te jong zou zijn voor de iconische rol, vindt Boyle onzin. „Hij moet nu in de 30 zijn. Hoe oud was Sean Connery? Hij is er nu klaar voor.”

Pattinson kreeg eerder deze maand al de rol van Batman. De nieuwe film komt waarschijnlijk pas uit in 2021, en zal zich richten op het verhaal van de jongere Bruce Wayne, de echte identiteit van de superheld. Daarmee wordt de Twilight-acteur de jongste acteur ooit die de Batman-rol op zicht neemt.