Nieuws/Entertainment
1969193
Entertainment

De familie heeft een tweede verklaring naar buiten gebracht

’Avicii pleegde zelfmoord’

De familie van de vrijdag overleden Avicii heeft een tweede verklaring naar buiten gebracht. In een open brief laat de familie weten dat de Zweedse dj niet meer de kracht had om door te gaan., waardoor het er alle schijn van heeft dat hij zelf een einde heeft gemaakt aan zijn leven.

„Onze geliefde Tim was een zoeker, een breekbare artistieke ziel die zocht naar antwoorden op existentiële vragen. Een perfectionist die reisde en werkte op een tempo dat leidde tot extreme stress”, begint de familie. Toen Avicii in 2016 stopte met toeren probeerde hij een balans te vinden tussen gelukkig zijn in het leven en doen waar hij het meest van hield: muziek maken.

Avicii’s familie onthult dat de dj worstelde met vragen over de betekenis van het leven en geluk. „Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden. Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond. Hij was een gevoelige jongen, die van zijn fans hield maar de spotlights liever meed.”

De familie besluit met de woorden dat ze voor altijd van hem zal blijven houden en dat ze hem verschrikkelijk zal missen. „De persoon die je was en je muziek zullen je nagedachtenis in leven houden.”

Afgelopen maandag bedankte de familie nog voor alle steunbetuigingen, nadat Avicii dood was aangetroffen in een resort in de Omaanse stad Muscat. De lokale politie liet al weten dat er geen sprake was van een misdrijf, maar de precieze doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn ’Zelfmoord? Praat erover’. Tel: 0900-0113 of www.113.nl