Nieuws/Entertainment
1970346
Entertainment

Seriesblog Temptation Island - de finale

Tim koekeroend bij kampvuur

Tim geeft Deborah de trouwring terug.

Tim geeft Deborah de trouwring terug.

Spoiler alert! Tot over zijn oren verliefd op verleidster Cherish kwam Tim op Temptation Island zijn Deborah weer onder ogen: de vrouw met wie hij vastbesloten was te trouwen. Zij strafte hem af, nadat hij haar de ring durfde terug te geven.

Tim geeft Deborah de trouwring terug.

Tim geeft Deborah de trouwring terug.

Het kampvuur, waarbij de koppels elkaar na ruim twee weken weer terugzagen, was vooral een terugblik op waarom ze ook alweer meededen en wat er daarna gebeurde: allerlei misstappen en mysteries. Moraalridder Mezdi was daar een meester in met z’n sneaky gedoe.

Bij zijn weerzien met Daniëlle probeerde hij de boel recht te praten: hij was zich er niet bewust van dat hij haar pijn deed. En nee, hij heeft echt niet met een ander gezoend. Wat Daniëlle misschien hoorde, was hoe Denise langs zijn schouders omhoog kuste? Zijn lippen hebben geen andere lippen aangeraakt, bleef hij volhouden.

En hij kwam met meer bijzondere uitspraken als ’houden van doe je met je hart, dit was mijn houding.’ En Daniëlle kreeg de schuld. Wat zij deed was volgens hem wel doordacht. Met haar tattoo, gezet door kleurplaat Fabrizio. En haar negatieve gepraat over Mezdi. Aldus Mezdi. Gelukkig trapte Daniëlle niet in die hersenkronkels: klaar!

Megan en Kevin gingen allebei de fout in. Die beelden werden voor de finale uiteraard nog even gezellig opgedist, met Kevins nu al legendarische uitspraak ’sorry mama’ in de camera, nadat hij in bed van zijn nieuwe scharreltje afgleed. Megans ’friend with benefits’ Joshua voorspelde een bosbrand, maar ook dat gesprek was snel klaar.

Bij Vanessa en Jeremy was er, zoals verwacht, geknuffel, kusjes, tranen. Jeremy kreeg zijn leugendetectorbeeld nog even voor zijn voeten geworpen: dat hij niet de waarheid zou hebben gesproken op de vraag of hij wel gelukkig is met Vanessa. Hij ontkende, en zij geloofde hem. Dat was daarmee direct weggepoetst.

Vanessa had alleen op haar kerfstok dat ze de verleider met het grote libido Matthew uren naast zich in bed liet liggen, iets wat zij met haar ’Jer’ had afgesproken niet te doen. Dat verliep volgens Matthew allemaal netjes met de handjes boven de dekens, maar werd níet besproken bij het kampvuur.

De hereniging van Tim en Deborah (’Debra’) werd door de makers wijselijk tot het einde bewaard. Hij was ervan overtuigd dat zij zouden gaan trouwen na Temptation, maar na een keer met de ogen knipperen was hij volledig verblind door een verleidster. Hij werd de ochtend voor het kampvuur nog wakker met Cherish (’Sjeries’), die de laatste dagen steeds koeler werd. Zij voorspelde al: ’ik denk dat hij niet inziet dat dit een vakantieliefde is.’ Maar zelfs bij de vlammen was Tim er nog volledig overtuigd dat alles echt is.

Door de ijskoude blik van Deborah begon Tim vanzelf te praten. Over dat het is zoals het is, en dat het goed zou kunnen dat hij in Cherish de liefde van zijn leven heeft gevonden. Tim maakte zich, zonder dat hij zich daar van bewust leek, weer volkomen belachelijk. Die is koekeroend (gewoon heel dom), zullen ze nu zeggen bij onze zuiderburen.

Maar Deborah zat wel te liegen toen ze zei dat ze zelf niets heeft gedaan. Toen ze dacht dat de camera’s het niet meer deden, lag ze verleider Gino wel degelijk af te lebberen.

Als vriendschapsgebaar kreeg Deborah nog wel de voor haar bestemde trouwring terug van Tim (die op Twitter werd bestempeld als ’’lord of the rings’). Waarvan Cherish eerder ook nog wel even wilde zien of die haar paste. Deborah wierp die terecht in de vlammen. Niet vol vuur: er was geen geschreeuw (in de trant van ’ik haat hem zo hard!’), geen ogen die uit hoofden werden gehuild. Maar toch een gebaar. „Hier stopt alles.” Plus geen enkele ingang naar een verzoening, mocht Cherish hard gillend wegrennen (wat zeker te verwachten is). En dan staat Tim met lege handen, mocht hij inmiddels eindelijk hebben ingezien dat Temptation Island toch maar een spel was. Goed afgestraft door Deborah.

Hoogtepunt(en)

Alles wat al voor de finale de laatste tijd al uitlekte. Zoals over Tim, die vastberaden was te gaan trouwen met zijn ’baby’tje’. In een recent interview liet Deborah zich ontvallen dat hij mentaal een puber is. En dat ze net uit een grote relatiedip kwamen, toen hij met het ’domme idee’ van Temptation Island kwam. Lees hier verder.

Verleiders Chloë en Joshua, die het met respectievelijk Kevin en Megan meer dan gezellig hadden, legden het met elkaar aan. Hoe dat afliep? Lees hier meer.

En verleidster Billy ging ook na de opnames van bil. Zeven keer maar liefst. Met deze persoon. Zonder draaiende camera’s. Terwijl daar zo nog een paar spannende afleveringen in hadden gezeten.

Daniëlle-aanbidder Fabrizio is inmiddels officieel samen met Pommeline, die weer een andere Temptation Island-deelnemer voor de kleurplaat dumpte.

Dieptepunt

Rick Brandsteder en Annelien Coorevits moesten als een soort (ex-)relatietherapeuten ervoor proberen te zorgen dat er toch nog een beetje peper kwam in de gesprekken van stellen die elkaar eigenlijk niets meer te vertellen hadden. Dat kwam niet erg uit de verf.

En wie heeft bijgehouden hoeveel keer het woord ’respect’ is gevallen deze finale? Of liever nog: tijdens de hele serie? Met varianten als ’respectloos’ en ’disrespectvol’? het woord van Temptation Island 2018.

Verrassing

Kevin heeft ingezien dat hij Megan in het verleden veel pijn heeft gedaan door haar te bedriegen. Daar kwam hij achter nadat hij haar met Joshua bezig zag. Heeft Temptation Island op dat gebied voor hem toch iets wezenlijks gebracht.