Entertainment/Sterren
1970464610
Sterren

Al dagen niet gezien: waar is Marco Borsato?

Het lijkt erop dat Marco Borsato (54) de mediastorm, die sinds vorige week over hem heen komt, niet in eigen land ondergaat. Werd de zanger vorige week nog gespot bij zijn penthouse in het centrum van Alkmaar, fotografen die daar nu poolshoogte nemen horen in deze omgeving dat hij naar het buitenland zou zijn vertrokken. Al sinds dagen is hij niet meer gezien rond de woning die hij na de scheiding van Leontine in zijn geboortestad betrok.

Dinsdag werd bekend dat een 22-jarige vrouw aangifte tegen hem heeft gedaan wegens ’aanranding’. Vorige week al zocht de zanger zelf hulp van justitie door het OM te vragen een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar ’insinuaties en roddels’ die op dat moment vrijwel alleen nog op internet over hem de ronde deden.

De verwachting is dat zowel de aangifte als Marco’s verzoek die in verschillende districten zijn gedaan samengevoegd zullen worden. De politie gaat deze aangifte nu onderzoeken en Marco zal vrijwel zeker worden gehoord. Hij zal zich daarvoor te zijner tijd op een bureau moeten melden. Volgens voormalig advocaat Bram Moszkowicz, dinsdagavond in Shownieuws, zal het onderzoek waarschijnlijk maanden in beslag nemen en is een eventuele rechtszaak niet voor, of zelfs ná, de zomer van 2022 te verwachten.