Entertainment/Sterren
1971297098
Sterren

Man die Dave Chappelle aanviel hangt achttien maanden cel boven het hoofd

De 23-jarige man die Dave Chappelle vorige week aanviel, komt voorlopig niet vrij. Isaiah Lee had een rechter gevraagd zijn borgtocht van 30.000 dollar te verlagen, maar dat verzoek werd dinsdag afgewezen. Lee, die heeft verklaard onschuldig te zijn, moet op 20 mei opnieuw voorkomen. Indien hij wordt veroordeeld hangt hem maximaal achttien maanden cel boven het hoofd.

Chappelle was bezig met een optreden tijdens het Netflix Is A Joke-festival toen een man het podium bestormde en de comedian neerhaalde, zo is te zien op video’s die op sociale media zijn gedeeld. Beveiligers wisten erger te voorkomen waardoor Chappelle ongedeerd bleef. Lee daarentegen brak zijn arm en werd per ambulance afgevoerd.

Lee is aangeklaagd voor vier zaken; het plegen van onrechtmatig fysiek contact, het bezit van een wapen met de intentie om een misdrijf te plegen, ongeautoriseerde toegang tot een podium tijdens een optreden en het plegen van een daad die voor vertraging tijdens de show zorgt en de performer onderbreekt tijdens zijn act.

Als Lee op alle vier de punten wordt veroordeeld kan hij in totaal achttien maanden celstraf krijgen, maar Amerikaanse media vermoeden dat hij veel korter dan dat zal vastzitten of zelfs een gevangenisstraf zal ontlopen. Chappelle liet afgelopen weekend weten teleurgesteld te zijn dat Lee niet van ernstigere strafbare feiten wordt beschuldigd.