Nieuws/Entertainment
1971786
Entertainment

ABBA komt na 35 jaar met nieuwe muziek

Goed nieuws voor alle fans van ABBA! De Zweedse band komt namelijk na maar liefst 35 jaar met nieuwe muziek, zo maakten ze bekend via social media.

Ze hebben twee nieuwe nummers gemaakt, waarvan een ’I Still Have Faith In You’ heet. Het nummer zal in december voor het eerst te horen zijn tijdens een speciale tv-uitzending van NBC en BBC „Wij zijn misschien ouder geworden, maar de liedjes zijn nieuw. En het voelt heel goed.”

Agnetha, Benn, Björn en Anni-Frid schrijven verder dat het ze na al die jaren leuk leek om weer eens samen de studio in te duiken. „Het leek alsof de tijd stil had gestaan en we alleen weg waren geweest voor een korte vakantie.” Het idee voor de ’nieuwe’ samenwerking ontstond nadat bekend werd gemaakt dat de vier leden van de band als hologrammen in 2019 en 2020 te zien zullen zijn een tour.

ABBA is bekend van wereldhits als Dancing Queen, Waterloo en Mamma Mia. De groep won in 1974 het Eurovisie Songfestival en verkocht wereldwijd meer dan 370 miljoen platen. De groep stelde in 1983 een tijdelijke pauze in, maar zou daarna niet meer terugkeren.