Nieuws/Entertainment
1972111958
Entertainment

Koning Albert ontvangt Delphine thuis

Koning Albert heeft zondag zijn onlangs erkende dochter prinses Delphine ontvangen bij hem thuis in kasteel Belvédère in Laken. Ook koningin Paola was erbij. Dat meldt De Standaard dinsdagochtend.

Delphine mag zich, na jaren van tegenwerking van haar vader, sinds begin deze maand prinses noemen. Eerder erkende de koning haar wel al na een jarenlange strijd als zijn biologische dochter. Daarop ontmoette Delphine twee weken geleden als eerste haar halfbroer, koning Filip. Koning Albert liet toen al weten dat hij achter de ontmoeting stond. Hij noemde het ’het begin van betere tijden voor ons allen en in het bijzonder voor Delphine’.

Een opmerkelijke wending voor de koning die zich jarenlang verzette tegen Delphine. Die sleepte hem in 2013, toen Albert afstand deed van de troon en dus zijn onschendbaarheid verloor, voor de rechter om een dna-test af te dwingen. Pas dit jaar werd de juridische strijd beslecht, toen de rechter besloot dat koning Albert de resultaten van de dna-test bekend moest maken. Daarop erkende koning Albert haar eindelijk als zijn dochter, maar verbond daar verder geen gevolgen aan. Delphine besloot toen voor het volle pond te gaan en ook de rechten en titels als koningsdochter op te eisen. Daarin kreeg ze het Hof van Beroep volledig aan haar zijde.

Delphine is nu ook prinses van België, en ook haar kinderen krijgen die titel omdat ook de kinderen van haar halfbroers koning Filip en prins Laurent en halfzus prinses Astrid de titel ’prins(es) van België’ mogen voeren.