Nieuws/Entertainment
1972147
Entertainment

Naam van prins Louis Arthur Charles verklaard

Prins Louis van Cambridge is de eerste Britse royal die Louis als voornaam draagt. Geen enkele Britse monarch had Louis als eerste naam.

Louis Arthur Charles werd maandag 23 april in Londen geboren. Zijn ouders prins William en Catherine maakten vrijdag de namen van hun derde kind bekend. Prins William zelf heet trouwens William Arthur Philip Louis. En zijn oudste zoon prins George heet voluit George Alexander Louis.

Louis is ook de tweede voornaam van de graaf van Wessex. De oom van prins William heet voluit Edward Antony Richard Louis Mountbatten-Windsor. De naam van het prinsje heeft ook banden met Louis Mountbatten, de laatste gouverneur-generaal van Brits-Indië was volgens CNN een mentor van prins Charles. Louis komt ook voor in de familie van wijlen prinses Diana. Louis is de naam van een van haar neven, Louis Spencer.

Arthur en Charles hebben ook een belangrijke betekenis. De baby deelt deze beide namen met zijn opa die voluit Charles Philip Arthur George heet. En Charles zit ook in in de naam van prins Harry, die voluit Henry Charles Albert David heet. Charles zou tot slot ook een verwijzing kunnen zijn naar koning Charles I en koning Charles II.