Nieuws/Entertainment
1972955767
Entertainment

Nieuwe Robocop-serie in de maak, zónder Robocop

Scenarist Ed Neumeier, die in Hollywood meerdere malen samenwerkte met regisseur Paul Verhoeven, werkt aan een nieuwe televisieserie over Robocop. Dat vertelt hij in een interview met de website Moviehole. Het wordt echter een prequel waarin Robocop zelf nog niet voorkomt.

De serie zal zich richten op de opkomst van Dick Jones, de baas van het bedrijf Omni Consumer Products dat in de eerste film verantwoordelijk is voor het creëren van Robocop. Neumeier ontwikkelt de serie samen met studio MGM. „Het bevat alle coole dingen uit Robocop, behalve Robocop”, omschrijft de scenarist het project.

De iconische film van Paul Verhoeven uit 1987 vertelt over een toekomst waarin een project loopt om agenten te vervangen door machines. Als agent Alex Murphy zwaargewond raakt, wordt hij gekozen als testobject voor het Robocop-project. Het Amerikaanse debuut van Verhoeven geldt inmiddels als een klassieker.

Er werden twee vervolgen en een remake gemaakt. Verhoeven, inmiddels 82, liet eerder dit jaar weten ook met Neumeier aan een nieuwe film te werken. Als dit project groen licht krijgt, zou de Nederlandse filmer voor het eerst in twintig jaar weer een productie in Hollywood maken. Zijn laatste Hollywoodtitel was Hollow Man uit 2000.