Nieuws/Entertainment
1974860520
Entertainment

Britse royals zijn ontwaakt uit coronaslaap

Na maanden van talloze digitale ontmoetingen mochten leden van het Britse koningshuis dinsdag voor het eerst sinds de coronalockdown weer op pad. Prins Charles en zijn echtgenote Camilla, prins William en prinses Anne gingen allemaal de deur weer uit voor (verrassings)bezoeken.

Voor Anne, de afgelopen jaren - op 2019 na - doorgaans de meest actieve Britse royal, bestond haar terugkeer naar het openbare leven uit een bezoek aan de kazerne van de Duke of Gloucester Barracks. Daar trof de prinses de speciale Covid-19-eenheid van de legerbasis.

Haar oudste broer prins Charles ging dinsdag samen met zijn vrouw Camilla langs bij zorgverleners van het Gloucestershire Royal Hospital. De prins, zelf genezen van het coronavirus, en zijn echtgenote moesten wel even wennen aan ’het nieuwe normaal’. Zo zei het koppel, volgens Britse media, het fijn te vinden om weer fysiek aanwezig te zijn maar wel het handenschudden te missen.

Veel belangstelling

Prins William was dinsdag te gast bij ambulancepersoneel van het Kings Lynn Ambulance Station, onderdeel van het Queen Elizabeth Hospital. De hertog van Cambridge bedankte er de medewerkers voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Ook leerde de prins over hun ervaringen de afgelopen maanden.

Voor de komende weken staan er nu alleen op de agenda van Anne al officiële verplichtingen. Dat betekent overigens niet dat haar familieleden thuis blijven; haar bezoek was dinsdag ook het enige dat vooraf was aangekondigd. Publieke optredens zullen echter wel nog beperkt blijven omdat die doorgaans veel belangstelling trekken, niet aangekondigde optredens kunnen daarom wel.