Nieuws/Entertainment
1974893
Entertainment

Prins William en Catherine vieren zevenjarig jubileum

Prins William en Catherine Middleton

Prins William en Catherine Middleton

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine vieren hun wollen huwelijksjubileum. Het is zondag namelijk precies zeven jaar geleden dat de hertog en hertogin elkaar het jawoord gaven in Westminster Abbey in Londen.

Prins William en Catherine Middleton

Prins William en Catherine Middleton

William en Catherine leerden elkaar in 2001 kennen tijdens hun studie aan de universiteit van het Schotse St. Andrews. Catherine had al een relatie op het moment dat William haar huisgenoot werd, maar die strandde twee jaar later, waarna de vonk tussen haar en de prins oversloeg.

De twee verloofden zich in oktober 2010. De prins vroeg Catherine ten huwelijk tijdens een vakantie in Kenia. Ze trouwden vervolgens op 29 april 2011. De dienst werd geleid door de aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams, en de bisschop van Londen, Richard Chartres. Namens Nederland waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de huwelijksvoltrekking aanwezig. Maar liefst zo’n 600.000 mensen stonden langs de route die de koets aflegde van de Westminster Abbey naar Buckingham Palace. Wereldwijd volgden ongeveer twee miljard mensen het spektakel via de televisie.

Prins Harry was bij het huwelijk getuige van zijn broer. Op zijn beurt zal prins William op 19 mei de getuige zijn bij het huwelijk van Harry en Meghan.