Nieuws/Entertainment
1975128280
Entertainment

Elton John keek dood in de ogen

Elton John heeft een bijna-doodervaring gehad. In zijn nieuwe biografie, Me, vertelt hij erover, aldus People.

Elton (72) zou ’24 uur verwijderd zijn van de dood’ na een infectie die hij kreeg na een operatie tegen prostaatkanker. Hij heeft toen gebeden: „Laat me alstublieft niet dood gaan, laat me alstublieft mijn kinderen weer zien.”

Het gebeurde in 2017, toen de prostaatkanker die door een routinecheck was ontdekt werd behandeld. De operatie was een succes, maar tien dagen later kreeg hij pijn tijdens een optreden. Ook scheidde zijn lymfeklieren iets af. Een tijd later kwam hij terug van een tour in Zuid-Amerika, en begon hij in het vliegtuig erg te trillen. Hij voelde zich naar eigen zeggen „slechter dan ooit.” En „gezien de katers die ik in de jaren ’70 en ’80 heb gehad wil dat wat zeggen.” In het ziekenhuis werd hem verteld dat hij er zo ernstig aan toe was „dat ze niet eens de apparaten hadden om me te helpen.”

Tweede operatie

Uiteindelijk werd hij op een andere plek geholpen met een tweede operatie, waarbij ze de vloeistoffen uit zijn lymfeklieren haalden. Hij kreeg te horen dat hij in Zuid-Amerika een ernstige infectie had opgelopen en dat hij dood was geweest als hij niet op tijd was behandeld. John weet dat hij zich gelukkig mag prijzen, maar op dat moment voelde hij dat niet zo. Hij vroeg zich constant af „of ik dood zou gaan.”

Door deze ervaring heeft Elton John besloten niet meer op tour te gaan - vandaar zijn huidige afscheidstournee - en meer tijd met zijn gezin door te brengen.„Het was alsof ik een ander leven voorgehouden kreeg, een leven waar ik meer van hield dan het leven op tournee”, schrijft hij. „Muziek was het meest geweldige, maar het is niet zo mooi als Zachary die kletst over wat er is gebeurd tijdens voetbaltraining.”

’Queen Elizabeth sloeg neefje’

Ook heeft Elton een aantal onthullingen in zijn boek gedaan over sterren en royals die hij kent, waaronder over koningin Elizabeth. Volgens de Britse zanger sloeg ze haar neef Viscount Linley, nadat ze op een feestje waarbij Elton ook aanwezig was, aan hem vroeg om op zijn zusje te letten. De vorstin voelde zich namelijk niet lekker en wilde zich even terugtrekken. Linley had daar niet zoveel trek in en probeerde haar af te schepen, waarna Elizabeth hem zachtjes in zijn gezicht sloeg, terwijl ze tussen de tikken door zei: „Ik ga niet in discussie, ik ben DE KONINGIN!”

Toen Elizabeth in de smiezen kreeg dat Elton John het tafereel gezien had, gaf ze hem een knipoog en liep vervolgens weg. In Me schrijft hij: „Ik weet dat de koningin niet bekendstaat om haar frivoliteit, maar in haar privéleven is ze hilarisch.”