Entertainment/Sterren
1976164694
Sterren

’Ik heb geld genoeg’

Fusie of niet: Geer is klaar met Goor

RTL en Talpa mogen dan gaan fuseren, Gerard Joling weigert nog steeds samen programma’s te maken met Gordon. „Nee, ik heb geld genoeg.”

„Dat gaat niet door. Nee, nee, dat ga ik niet meer doen”, zo liet Joling zondagavond weten in RTL Boulevard. Ook voor een „goede zak geld” zou de zanger en presentator het niet doen. „Nee, ik heb geld genoeg. (...) Ik heb ook geen zin in een kop koffie met Gordon. Daar staat mijn hoofd ook niet naar. Ik heb zo veel dingen aan mijn hoofd. Ik gun iedereen het beste, hoor. Gordon ook, laten we dat voorop stellen.”

Joling maakt zich ook nog niet druk om de voorgenomen fusie met Talpa. Hij moet er naar eigen zeggen nog aan wennen, en vreest vooral voor de baantjes van zijn jongere collega’s. „Dat zou ik voor die mensen heel erg vinden. Mij maakt het niet uit. Er is toch maar één Gerard Joling”, lachte hij.

Vanwege een ruzie liet Joling al vaker weten dat hij niet meer met Gordon wil werken. Door de jaren heen waren Geer en Goor meerdere keren succesvol, onder meer met programma’s die ze maakten voor het Nationaal Ouderenfonds. Het stel probeerde daarmee eenzame ouderen uit hun isolement te halen. In 2018 werkten ze voor het laatst met elkaar toen ze samen in één jurystoel voor The Voice Senior zaten.