Nieuws/Entertainment
1979522022
Entertainment

Simon Keizer onderging haartransplantatie

Simon Keizer

Simon Keizer

Hoewel het op de Volendamse dijk geen geheim is, komt het voor de rest van Nederland wellicht als een verrassing dat zanger Simon Keizer een haartransplantatie heeft ondergaan. „Ik merkte dat het vrij snel veel dunner werd op de kruin en dat vind ik gewoon niet fijn.”

Simon Keizer

Simon Keizer

In de vodcast op zijn eigen Youtube-kanaal Ik & Simon praat de ’wederhelft’ van Nick Schilder voor het eerst openlijk over de haartransplantatie die twee jaar geleden plaatsvond.

In gesprek met Marjolein Lode – die de zanger vraagt op welke plek hij een haartransplantatie heeft laten doen – legt Simon uit hoe de ingreep in zijn werk gaat: „Ze halen je haar bij de ’eeuwige sneeuw’ vandaan. Dat noemen ze zo, omdat er aan de zijkanten en op je achterhoofd, hoe kaal je ook bent, haar blijft groeien. Daar halen ze een x-aantal haren vandaan en plaatsen het op de dunnere plekjes.”

IJdel

Simon vertelt hoe hij de haren op zijn achterhoofd in rap tempo dunner zag worden, waarna hij aan de noodrem trok. „Ik merkte het gewoon als ik uit de douche kwam. Ik merkte dat het vrij snel veel dunner werd op de kruin en dat vind ik gewoon niet fijn. (...) Mensen valt het niet op dat het dunner wordt, jij ziet dat zelf als eerste. Dus wees er dan juist op tijd bij, zodat het niemand opvalt.”

De zanger, die zegt dat hij er nooit een geheim van wilde maken, was aanvankelijk nog bang dat men hem als ’ijdel’ zou bestempelen. „Toen heb ik advies ingewonnen bij een kliniek. Zij zeiden ’Joh, je wilt niet weten hoeveel mannen een haartransplantatie hebben.’ Vergelijk het met borstvergroting bij vrouwen. Dat is bij vrouwen een beetje uit de taboesfeer, maar een haartransplantatie bij mannen zit daar nog midden in.”