Nieuws/Entertainment
1982397018
Entertainment

Slot Hendrik Groen trekt bijna 1,5 miljoen kijkers

Hendrik Groen

Hendrik Groen

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is maandagavond goed afgesloten. Bijna 1,5 miljoen mensen stemden af op de kijkcijferhit van Omroep MAX, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het was het derde best bekeken programma van de dag.

Hendrik Groen

Hendrik Groen

Maandag was de allerlaatste aflevering op televisie van de serie die wekelijks rond de 1,5 miljoen kijkers trok. Het verhaal, dat is gebaseerd op de boeken van Hendrik Groen, is namelijk afgerond.

Hendrik Groen was niet de enige die afscheid nam van de kijkers. Piet Paulusma presenteerde maandag zijn allerlaatste weerbericht bij SBS6, waar hij 23 jaar heeft gewerkt. Veel kijkers zwaaiden hem uit: de uitzending van 22.54 uur trok 600.000 kijkers. Toch hoeven Piets fans niet definitief vaarwel te zeggen, de Fries voorspelt vanaf woensdag het weer bij Omroep MAX.

Afscheid

Kijkers hoefden geen afscheid te nemen van Marco Borsato, maar konden maandagavond wel uit volle borst meezingen met zijn hit Afscheid nemen bestaat niet. De registratie van zijn concerten in de Rotterdamse Kuip, die bij SBS6 werd uitgezonden, hield 485.000 mensen aan de buis gekluisterd.

De meeste mensen, ruim 1,7 miljoen, zaten maandagavond voor de televisie voor het NOS Journaal van 20.00 uur. De slimste mens scoorde met ruim 1,5 miljoen kijkers als tweede het beste.