Nieuws/Entertainment
1983936
Entertainment

’Ireen Wüst ziet af van publicatie biografie’

Al ruim een half jaar liggen er een paar duizend gedrukte exemplaren van de biografie van schaatsster Ireen Wüst (32) in een kluis bij uitgeverij Overamstel te verstoffen. Deze boeken zullen echter nooit in de schappen verschijnen, omdat ze volgens Omroep Brabant spijt zou hebben gekregen van haar openhartigheid.

Eigenlijk zou de autobiografie, geschreven door sportjournalist Nando Boers die drie jaar lang samenwerkte met de schaatsster, al in november vorig jaar worden uitgebracht. Hoewel de PR-campagne rondom het boek al van start was gegaan, besloot Ireen dat de inhoud toch te persoonlijk was en haar zou afleiden in de aanloop naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Nu blijkt dat de biografie nooit zal worden uitgegeven, meldt de regionale omroep.

Volgens hen ziet Ireen af van de publicatie, omdat ze mogelijk spijt heeft gekregen van uitspraken over haar ouders, liefdesleven en de topsport.

Omdat het nog niet duidelijk is hoe de (financiële) afwikkeling tussen de schrijver, de uitgeverij en de 32-jarige succesvolle Olympiër zal zijn, wordt de biografie nog wel op diverse boekensites aangekondigd.