Entertainment/TV
1983937952
TV

Nog minder kijkers voor Avastars, Talpa grijpt niet in

Nick Schilder, Simon Keizer, Kalvijn, Nicky Romero en Dan Karaty

Nick Schilder, Simon Keizer, Kalvijn, Nicky Romero en Dan Karaty

De tegenvallende kijkcijfers voor Avastars op SBS6 zijn voor Talpa geen reden om in te grijpen. De volgende aflevering is vrijdag gewoon op primetime te zien, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Nick Schilder, Simon Keizer, Kalvijn, Nicky Romero en Dan Karaty

Nick Schilder, Simon Keizer, Kalvijn, Nicky Romero en Dan Karaty

Een flinke tegenvaller voor Talpa: de kijkcijfers van de nieuwe SBS6-show Avastars zijn na de eerste aflevering niet gestegen. De tweede uitzending trok vrijdag op primetime slechts 214.000 kijkers, meldt Stichting KijkOnderzoek. Dat zijn er nog minder dan De NIX Factor dat vorige maand al na één aflevering vanwege een teleurstellende score werd verbannen naar een laat tijdstip.

Talpa is echter niet van plan om nu ook de kijkcijfers van Avastars teleurstellen in te grijpen. De show ging vorige week van start met 304.000 belangstellenden, deze week haakten dus al zo’n 90.000 kijkers af.

Onvoorspelbaar

Eerder deze week liet Talpa al weten dat het „vanzelfsprekend” op meer had gehoopt voor Avastars. „We zijn binnen Talpa Network constant bezig met de ontwikkeling van nieuwe ideeën, concepten en programma’s. De uitkomst hiervan blijft tot op zekere hoogte onvoorspelbaar; vooral bij een programma waarvan de technologie nog niet eerder op de Nederlandse televisie te zien is geweest.” Het publiek blijkt echter niet echt te zitten wachten op deze vernieuwende show.

Tekst loopt verder onder de foto.

De meeste kijkers stemden hun tv vrijdagavond op primetime af op het schaatsen. Ruim 1,4 miljoen kijkers zagen op NPO 1 de 500 meter op de WK afstanden. Vanwege het schaatsen werd de serie Flikken Maastricht later uitgezonden. Naar de tweede aflevering van het zeventiende seizoen keken bijna 1,3 miljoen mensen, iets minder dan de bijna 1,7 miljoen van vorige week.

Vervelende kijkcijferweken

Kijkcijferexpert en voormalig SBS-zenderbaas Tina Nijkamp zei onder meer dat het „nog een paar zeer vervelende kijkcijferweken worden” voor Talpa. „Het is niet te hopen voor alle makers, maar de kans bestaat dat het volgende week onder de 200.000 kijkers uitkomt.”

In Avastars creëren een danser en zanger samen een zogeheten avastar in een virtuele wereld. Dankzij motioncapture-technieken stuurt het zangtalent het gezicht en de stem aan terwijl het danstalent voor de bewegingen van het lichaam en het hoofd zorgt. Het programma wordt gepresenteerd door youtuber Kalvijn. Dj Nicky Romero, Nick & Simon en choreograaf Dan Karaty vormen de vierkoppige jury. Het is naar verluidt een van de duurste programma’s van Talpa van de afgelopen tijd.