1985452
Entertainment

Marc de Hond zet show over opa op 4 mei online

Marc de Hond gaat de voorstelling die hij maakte over het oorlogsverleden van zijn opa op 4 mei online publiceren. In Wie bang is, krijgt ook klappen ontsluierde De Hond het oorlogsgeheim van zijn grootvader Sam de Hond.

Wie bang is, krijgt ook klappen was het levensmotto van Sam de Hond en was de titel van de tweede avondvullende theatervoorstelling van zijn kleinzoon Marc. De show gaat over het overwinnen van angst.

De registratie van de voorstelling is op 4 mei vanaf twee minuten over acht integraal te zien op diverse on-demand-kanalen en Play van KPN. De Hond koos dit bijzondere tijdstip niet toevallig: „Voor mijn opa was 4 mei altijd een belangrijke dag. In de voorstelling vertel ik hoe hij in de Tweede Wereldoorlog veel mensen heeft gered, maar hij had het vooral moeilijk met de slachtoffers die hij niet had kunnen redden. Op 4 mei was hij altijd de hele dag stil.”

De Hond senior sprak nauwelijks over zijn oorlogsverleden. Maar dankzij een interview met de stichting Survivors of the Shoah van regisseur Steven Spielberg bleef het bijzondere verhaal toch bewaard. De afgelopen theaterseizoenen vertolkte Marc de Hond de voorstelling honderd keer en oogstte veel lof met het vertellen van deze bijzondere geschiedenis.