Nieuws/Entertainment
1986322
Entertainment

Charlotte Rampling in Blessed Virgin van Paul Verhoeven

Charlotte Rampling heeft een rol bemachtigd in Blessed Virgin, de nieuwe film van regisseur Paul Verhoeven. De 72-jarige Franse ster ontving twee jaar terug een Oscarnominatie voor haar rol in het drama 45 Years.

Behalve Rampling zullen ook acteurs Lambert Wilson (The Matrix Reloaded) en Daphne Patakia te zien zijn in de Franstalige film, meldt de website Deadline dinsdag. Verhoeven gaat in augustus van start met de opnames van de film.

Het erotische drama wordt een bewerking van het boek Immodest Acts van schrijfster Judith C. Brown. Het boek vertelt over het leven van de lesbische non Benedetta Carlini, die in de renaissance leefde in een klooster in Italië. Brown baseerde haar roman, die ze in de jaren tachtig publiceerde, op onderzoek in de archieven van Florence.

De Belgische actrice Virginie Efira gaat de hoofdrol spelen. De scenarist van Blessed Virgin is Gerard Soeteman, met wie Verhoeven in Nederland eerder onder meer de succesvolle films Soldaat van Oranje, Turks Fruit en Zwartboek maakte.