Nieuws/Entertainment
1986507
Entertainment

Jim van der Zee gaat ook over natuur zingen

Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018

Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018

Het eerste album van Jim van der Zee zal ook songs over de natuur bevatten. Dat vertelt de winnaar van The Voice naar aanleiding van de première van de Disney-natuurfilm Blue, waar hij de verteller van is.

Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018

Jim van der Zee, winnaar van The Voice of Holland 2018

Blue is een spectaculaire ontdekkingstocht door de oceaan met beelden van onderwaterdieren en -planten die nog nooit eerder in de bioscoop te zien waren. Het project werd geregisseerd door Keith Scholey, die al een groot aantal natuurfilms voor Disney maakte.

“Ik zou langer getwijfeld hebben bij het inspreken van een animatiefilm”, vertelt Van der Zee. “Maar dit onderwerp sprak mij ontzettend aan. Ik hoop dat dit soort films meer mensen aanspoort zuiniger te zijn met de aarde en alle schoonheid die zij ons biedt.” Zijn vader is bioloog en bracht zijn kinderen van jongs af aan liefde voor de natuur bij. “We zochten altijd de natuur op: we kampeerden elke vakantie, sportten altijd buiten. Ik ben een fervent surfer en houd enorm van de oceaan en het leven in de zee.”

Bob Dylan

Van der Zee brak onlangs door bij het grote publiek met zijn deelname aan het programma The Voice. “Mijn focus ligt nu op het maken van mijn eigen muziek”, vertelt hij. “Ik merk dat de natuur ook een onderwerp is dat mij inspireert en waar ik over schrijf. Ik acht de kans heel groot dat er ook nummers hierover op mijn eerste album komen te staan.”

Zijn grote voorbeeld in dat opzicht is Bob Dylan. “Hij zong in de jaren zestig en zeventig natuurlijk niet over global warming, dat was in die tijd nog geen issue. Maar zijn manier van zaken aan de kaak stellen via zijn liedteksten spreekt mij wel heel erg aan.” Blue draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.