Entertainment/Sterren
1988137042
Sterren

Travis Scott is ’kapot’ van gebeurtenissen bij Astroworld

Rapper Travis Scott heeft voor het eerst gereageerd op het drama dat zich heeft voltrokken bij het Astroworld Festival in Houston. Daar zijn zeker acht bezoekers in het gedrang overleden en zeventien mensen, onder wie een 10-jarig kind, overgebracht naar het ziekenhuis. „Ik ben kapot van wat er gisternacht is gebeurd. Mijn gedachten zijn bij de families van de slachtoffers en alle andere mensen die de gevolgen hiervan nu voelen”, schrijft Scott, die het festival heeft bedacht, op Twitter.

Onder meer bij het podium raakten mensen bewusteloos in het gedrang. Gedurende de dag zijn meer dan driehonderd mensen behandeld bij de eerste hulp op het festivalterrein. In totaal waren er zo’n 50.000 fans op het festival, dat inmiddels is afgelast.

De rapper zegt in zijn verklaring het onderzoek van de lokale autoriteiten naar de oorzaak te steunen. „Ik wil de bewoners van Houston helpen om de getroffen families te steunen”, voegt hij nog toe.

Online kritiek

De organisatie van Astroworld reageerde ook al op de gebeurtenissen bij het festival. Zij liet weten mee te leven met de nabestaanden van de acht overleden bezoekers.

Zowel Scott als de organisatie gaat niet in op de online kritiek op onder meer de veiligheidsmaatregelen en gebrekkige organisatie van het festival.