Nieuws/Entertainment
1988299272
Entertainment

Zó druk waren de Britse royals in 2019

Koningin Elizabeth en prins Charles.

Koningin Elizabeth en prins Charles.

Charles was het afgelopen jaar het meest actieve lid van de Britse koninklijke familie. De prins stoot zijn zus prinses Anne van de troon die de afgelopen jaren het meest in actie kwam. Dat blijkt uit het overzicht dat koningshuisfan Tim O’Donovan elk jaar naar The Times stuurt.

Koningin Elizabeth en prins Charles.

Koningin Elizabeth en prins Charles.

Charles had het afgelopen jaar 521 officiële verplichtingen in zijn agenda staan. Zijn schema was divers: van een bezoek aan Japan tot aan een toer van een Britse worstenmakerij in Cornwall.

De prins van Wales wordt op de voet gevolgd door Anne. Zij kwam 506 keer in actie. In totaal hadden de ’werkende’ leden van de koninklijke familie 3567 officiële verplichtingen in 2019. Zo kwam koningin Elizabeth zelf 295 keer opdraven en had haar zoon prins Edward 308 afspraken op de agenda.

De in opspraak geraakte prins Andrew liet zich dit jaar een stuk minder zien. Waar hij vorig jaar nog 394 officiële verplichtingen had, waren dat er afgelopen jaar 274. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de ophef rond zijn vriendschap met de van seksueel misbruik beschuldigde Jeffrey Epstein en het veelbesproken interview daarover. Het leidde ertoe dat hij zijn officiële taken voor onbepaalde tijd heeft moeten neerleggen.

Prins William en Catherine waren goed voor respectievelijk 220 en 126 officiële verplichtingen. Prins Harry en Meghan voor 201 en 83.