Nieuws/Entertainment
1988788
Entertainment

Rick Engelkes wil meer Opvliegers

Rick Engelkes

Rick Engelkes

De vriendinnencomedy Opvliegers is zo’n succes dat theaterproducent Rick Engelkes al een vijfde deel voor het theaterseizoen van 2019-2020 in voorbereiding heeft. Dit vertelt hij woensdag in het bijzijn van de cast op de lentepresentatie van zijn bedrijf in Noordwijk.

Rick Engelkes

Rick Engelkes

Het vierde deel, Opvliegers 4 -Trossen Los!, speelt zich af op een cruiseschip. Sandra Mattie, Anouk van Es en Joanne Telesford keren terug in de hoofdrollen. Nieuw in de cast is Rian Gerritsen, bekend van De Luizenmoeder. Antje Monteiro is er voor het eerst niet bij, zij staat als Donna in de musical Mamma Mia!.

De theatertournee van Trossen Los bestaat uit 88 voorstellingen. ‘’Ieder seizoen worden het er meer”, zegt Engelkes, die de reeks inmiddels ook in Belgische theaters heeft geïntroduceerd. “Na de voorstelling die zich afspeelde op Bali is komend seizoen in Vlaanderen de show Opvliegers 2: in de Sneeuw te zien.’’

Sex and the City

Engelkes merkt dat de comedyreeks over reislustige vriendinnen in de overgang een groot vrouwelijk publiek aanspreekt. ‘’Opvliegers is een beetje als Sex and the City, over vrouwen die op een zekere leeftijd bepaalde ongemakken krijgen, maar nog volop in het leven staan. Het is heel herkenbaar en de voorstellingen bevatten veel zelfspot. Het is een echt vriendinnenconcept. De zalen zitten vol en na de voorstelling gaat het publiek massaal aan de witte wijn. Het publiek heeft het concept omarmd.”

Rick Engelkes Theaterproducties brengt het komende seizoen louter originele nieuwe Nederlandse producties. Een goed voorbeeld daarvan is de musicalcomedy Expeditie Eiland, met Jelka van Houten, Ferry Doedens en John Buijsman in de hoofdrollen. Die gaat op 28 oktober in première in Amsterdam. De derde voorstelling Laten we eerlijk zijn produceert Engelkes samen met Richard Kemper. Deze theatercomedy, met Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth, reist vanaf februari langs de theaters.