Nieuws/Entertainment
1990219
Entertainment

Jelle Brandt Corstius reageert op uithaal van Van Dam

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius heeft gereageerd op het interview dat Van Dam op NPO Radio 1 gaf en waarin hij Corstius ’knettergek’ noemde en hem verantwoordelijk stelde voor het kapotmaken van zijn reputatie en zijn bedrijf.

Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius

In een verklaring op Twitter legt hij de verantwoordelijkheid voor de publiciteit rondom Gijs van Dam bij de tv-producent zelf neer. „Sinds de heer Van Dam zelf ervoor koos in de publiciteit de treden bij het programma Pauw, ben ik in de luwte gebleven. (...) Van Dam profileert zich overal als slachtoffer, terwijl hij er zelf voor heeft gekozen om in de publiciteit te treden. Zijn naam is tot aan de uitzending van Pauw niet een keer genoemd, niet in het nieuws en niet op de sociale media.”

Brandt Corstius had bewust geen naam genoemd, verklaart hij, omdat het hem erom ging ’aan de kaak te stellen dat het voor velen ontzettend lastig - zo niet onmogelijk - is om zich te uiten in een #MeToo-kwestie.” Dat wordt alleen maar moeilijker, stelt hij, nu hij zelf in de media voor leugenaar wordt uitgemaakt. „Dat de heer Van Dam in de media ruim baan krijgt om zijn leugens te verkondigen over wat mij als stagiair overkomen is, is niet alleen schadelijk en pijnlijk voor mij en mijn familie, maar ook voor alle slachtoffers die overwegen om aangifte te doen.”