Nieuws/Entertainment
1990687
Entertainment

ZIEN: Jan Kooijman vóór en na training voor filmrol

Jan Kooijman

Jan Kooijman

Jan Kooijman is verrast dat zijn nieuwe fysieke verschijning ineens een item werd bij RTL, terwijl zijn programma over depressie #jesuisdepri nauwelijks aan dacht kreeg. Zijn lichaam is dan ook wel spraakmakend.

Jan Kooijman

Jan Kooijman

In een maand tijd veranderde de acteur en tv-presentator zich lichaam in dat van een doorsnee bankhanger naar dat van een gespierde man. Moest ook wel, vond hij zelf, als je de hoofdrol hebt van een Cubaanse Juan die iemand tot een affaire verleidt.

En nee, het is geen photoshop, zoals ’een paar „Luuk Ikinks” riepen’. Volgens Jan was het een kwestie van het herwinnen van zijn discipline en zijn streberigheid en het inzetten van de juiste mensen die hem begeleidden. „Zo tof om opnieuw te realiseren dat je met drive, discipline en de juiste ondersteuning echt veel kan bereiken.”

Aandacht

Alleen jammer dat zijn programma over depressieve jongeren niet zoveel aandacht krijgt, vindt de 37-jarige presentator. Hij heeft het over #Jesuisdepri, een programma waarin Kooijman vijf jongeren volgt die depressies zijn of zijn geweest. Het is één van de programma’s waarmee jongerenzenders depressie bij jongeren uit de taboesfeer willen halen.

Het programma is al drie keer op de maandagavond te zien geweest bij KRO-NCRV op maandagavond om 21.15. De laatste uitzending is op 8 mei.

vindt