Nieuws/Entertainment
1991089
Entertainment

Verdachte afperser Kevin Hart was figurant in zijn film

Kevin Hart

Kevin Hart

De verdachte afperser van Kevin Hart is woensdag aangeklaagd. De 41-jarige verdachte is maandag gearresteerd op verdenking van afpersing en is woensdag voorgeleid bij de rechter, meldt Variety.Volgens openbaar aanklagers zou de man de komiek hebben gechanteerd door te dreigen een seksvideo openbaar te maken.

Kevin Hart

Kevin Hart

De openbaar aanklagers zeggen dat Jonathan Todd Jackson eind augustus geld eiste van de komiek, hoeveel is niet bekendgemaakt. Daarna probeerde JT, alias Action Jackson, de video te slijten bij Amerikaanse websites. Daarop was Kevin Hart te zien met een onbekende vrouw in een club in Las Vegas.

Een paar dagen later bekende de komiek in een video op Instagram dat hij een fout had begaan. „Ik heb mezelf in een situatie geplaatst die alleen maar verkeerd kon aflopen, en dat is ook gebeurd”, zei hij destijds. Hij bood in de video excuses aan aan zijn vrouw Eniko, toen zwanger van het zoontje van het stel, en zijn twee kinderen uit een eerder huwelijk.

Jackson was in 2014 figurant in de film Think Like a Man Too waarin Kevin Hart een rol speelde. De afperser riskeert een gevangenisstraf van vier jaar. Eerder had de FBI nog een vrouw als verdachte op het oog.