Nieuws/Entertainment
1992588
Entertainment

Adidas roept Kanye alsnog op het matje

Adidas heeft alsnog afstand genomen van de omstreden opmerkingen die Kanye West heeft gemaakt over slavernij. De Duitse fabrikant van sportkleding wil in gesprek met de rapper.

Kanye West kreeg deze week veel kritiek voor zijn uitlatingen over slavernij in een interview. „Als je hoort dat dat 400 jaar duurde, dan klinkt dat als een keuze”, zei de rapper. Naar aanleiding daarvan kwam er een petitie op gang waarin Adidas werd gevraagd Kanye aan de dijk te zetten.

Na het interview zei Kanye in een reeks tweets dat hij bedoelde dat meer gekeken moet worden naar de toekomst en minder naar het verleden. „We moeten open kunnen discussiëren over pijnlijke onderwerpen.”

Niet steunen

Adidas-topman Kasper Rørsted wilde aanvankelijk inhoudelijk niet reageren op het interview. Later zei hij in een toelichting dat het „overduidelijk opmerkingen zijn die we niet kunnen steunen.” Het verbreken van Kanye’s contract was intern nog niet ter tafel gekomen.

Adidas is verantwoordelijk voor het schoenenmerk Yeezy van de rapper. Volgens Rørsted is Kanye erg belangrijk voor de strategie van het sportkledingmerk.